Galgament Csatornázás

GYIK - Váckisújfalut érintő kérdések

  1. Lehet-e már tudni, hogy a lakótelepen hová fogják betenni a csonkot?

    : A gravitációs bekötésekre vonatkozó tervek a következő webhelyen: http://www.eselyegyenloseg.eu/galgamacsa/tervek vagy a Galgamácsai Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási időben tekinthetőek meg.

  2. Miért nem épülhet Váckisújfaluban közterületi átemelő?

    Minden egyes településcsoporton épül házi átemelő. Ma Magyarországon vannak kényszer áramoltatású rendszerek. Alanyi jogon jár mindenkinek 25 Amper, nem kell érte fizetni. Akiknek ki kell építeni 10 méter kábelt, vagy 25 méter árkot ki kell ásni, ilyen jellegű szolgáltatási szerződésekkel korrektül ez a dolog rendezhető. Mindenhol indoka van annak, hogy miért került oda be házi átemelő. Nem a költség az oka, hanem az, hogy támogatható legyen a település, és az, hogy műszakilag megépíthető legyen.

    A támogatásról szóló jogszabályokat végigkövetve, mindenki, aki az előkészítésben részt vett, elmondhatja, hogy valamennyi belterületi ingatlanon lehet valamilyen módon csatorna bekötést, vagy házi átemelőt építeni, ugyanis ez a rendszer azt is tartalmazza. Ha a fajlagos mutatók nem felelnek meg, kihagyja a rendszerből. A polgármester és a testület nem szívesen mondaná a lakosságnak, hogy 3 vagy 4 utca csatornázását nem támogatják. Sokkal kisebb a probléma úgy, hogy néhány házi beemelő működik.

Ugrás az oldal tetejére

Kapcsolat felvétel